maanantai 22. huhtikuuta 2013

17. Kuraa, nuha ja sisustustakin vähän

Kaverukset rapsuttelee toisiaan.
Rapajalka...
Nyt kun on taas ollut hienoja auringontäyteisiä päiviä, niin on hyvä mieli ja voi jo naureskella taaksejäänneelle kura-muta-rapakkosotkulle, jonka neidit melkein 3 ja 5 vuotta saavat aikaiseksi vaikka vain pikkuisen pyörähtävät ulkona. Piha on ollut tosi märkä, kun lumet alkoivat sulaa. Tähän kun vielä lisätään, että lähes joka kolkka tontista on viime vuonna kaiveltu kaivinkoneella ympäri, niin voitte arvata, että rapakkoa on riittänyt.

Tytöt kyllä tykkäsi leikkiä mutavellissä. Kiitos nykyajan kuravaatteille pääsin minäkin loppujen lopuksi helpolla. Kun oli sisälle lähdön aika, komensin tytöt tallin ovelle, otin ämpäriin vettä ja eikun niskaan vaan. Tulipa puhdasta! Sitten oli helppo vaan laitella kurakamppeet pesuhuoneeseen kuivimaan. Tytöt kun olivat oikeasti tosi kuraisia. leikkeihin kuului mm. hukkuneen pelastusta. toinen makasi mahallaan rapavellissä ja toinen kiskoi sitten puukepillä sitä melkein hukkunutta kuiville. Harmi kun en älynnyt ottaa kuvaa ihan rapaisimmista leikeistä. Itse kaivelin puroja hevosten tarhoihin, jotta saatasi nekin pikkuhiljaa kuntoon. Hiekkaa ja soraa jo tulikin tänä aamuna pihaan, jotta saadaan ensiavuksi omin voimin levitellä sitä pahimpiin kohtiin. Myöhemmin sitten tarvitaan enemmänkin hiekkaa, jotta päästään vihdoin ratsastamaan kentällekkin. Nyt sekin on vielä rapavelliä.

...ja Rapanaama ;D
 Minäkin sain ravat naamalleni, kun kuvailin heppoja yhtenä aamuna. Salli-heppa juoksi ohitseni ja heitti kohdallani kunnon ilmapotkut. Kaikki rapa suoraan mun naamalle ja kameraan. Salli-hepan mielipide mun kuvailuista oli selvästi: Siinä sulle ja sun kameralles! ;D Salli-heppa on ennenkin heitellyt rapaa ja hiekkaa samalla tavalla ja olen ihan varma, että se oikeasti osaa tähdätä mihin kulloinkin haluaa ravan/hiekan lennättää. Osumatarkkuus on hyvä. Huteja en ole nähnyt. Se on kerta heitto(tai potku) ja kohde on yltäpäältä likainen, tai ainakin hiekkaa silmät ja suu täynnä  =)












Tuossa sadepäivinä touhuttiin jos vaikka mitä! Sanni innostui tekemään yhtenä päivänä muffinseja. Niitä sitten porukalla koristeltiin ja kyllä tuli hienoja. Olivat yhtä herkullisiakin kuin miltä näyttivät =D Hyvin muuten toimi tuossa hommassa pikkuneitien kanssa kaupan valmiit sokerikuorrutetuubit ja nonparellit. Noita tarpeita oli kakkujen ja piparien koristelujen jäljiltä kaapissa ennestään ja tuossa käytettiin niitä loppuun kaapinperältä pyörimästä.








Pieni Prinsessa nuhanenä <3

Niin se vaan taitaa olla, että kun tulee kevät, niin yhtä varmasti tulee se flunssakin silloin. Meillä ainakin  on nokat tukossa ja vähän niin kuin kuuettakin välillä. Mutta eiköhän se tauti taltu, kun ladataan vaan aurinkoenergiaa riittävästi pitkän talven jälkeen. Mulla on nyt ääni ihan hukassa. Sellasta Bonnie Tyler(kuka vielä muistaa tän laulajan?) kähinää vaan tulee tai sitten jotain hiljaista pihinää ja vingahduksia väliin :/ Ei ole kovin tehokasta yrittää tyttöjä saada kuulemaan, että hei, mullakin ois jotain asiaa välillä. Tytöillähän ei tietenkään mene ääni, ei vaikka kuinka joskus sitä toivoisikin...On meinaan desipelit välillä meidän mökissä aika korkeella. Tosin, niitä nostaa kuka milloinkin(myönnettävähän se on: minäkin), mutta just nyt ei multa lähe ääntä juuri ollenkaan ;D









Mummo ja Pappa ja heidän kössi-koira Korpilahdelta kävivät lauantaina ja se on aina mukavaa kun harvemmin nykyään nähdään. Eivät tälläkertaa kuimminkaan malttaneet jäädä yöksi. Mummolla ja Papalla kun on asunto-auto, jolla liikkuvat ja sillä on sitten helppo olla vaikka pidemmänkin aikaa kylässä. Tytöt tykkäävät olla tuolla asunto-autossa ihan mahdottoman paljon. Aina siellä pitää päästä olemaan, kun Mummo ja Pappa ovat meillä. Mummo oli saanut uuden puhelimen ja kovasti opettelee sen käyttöä nyt. Kosketusnäyttö on ehkä alkuun oikeastikin hieman hankala. Sillä mullakin oli oman ensimmäisen kosketusnäyttöpuhelimeni kanssa alussa aikalailla vaikeuksia;) Mutta nyt jo Mummo on lukenut tätä blogia puhelimella netistä. Hyvä Sirkka-Mummo! Terveisiä vaan Mumolle, Papalle ja Kössille! =)








Kävinhän minä viimeviikolla naapuripitäjänkin puolella, kun sain tietää, että Lievestuoreella Helmi-Kyläkaupassa myydään liitutaulutarraa.

 Olin haaveillut laittavani Liitutaulutarraa sähkökaapin oveen.

Kipaistiin sitten yksi kauppareissu Liepeen S-markettiin ja siinä samalla haettiin vähän sisustuskivaa kyläkaupasta. Löysin sieltä uuden liinan keittiönpöytään, kyltin varastonavaimeen, sisustustarran ja halpoja tekstiilitusseja. Niillä tytöt saivat koristella itselleen puserot. Salla tosin halusi vain värittää mekkonsa kukkia :)









Sähkökaappi yläkerran rapussa ennen ja jälkeen liitutaulutarran.

En keksinyt äkkiä mitään kivaa tekstiä tai kuvaa tauluun, joten siihen tuli vaan iso kysymysmerkki :)










Laitoin liitutaulutarraa myös tyttöjen pikkupöytään(Ikean halppispöytä) Hyvä tuli! Tytöt tykkää siihen piirrellä ja tuntuisi olevan niin hyvä, että seuraavalla Ikean reissulla täytynee napata toinen pikkupöytä. Molemmat keskimmäiset voisivat piirellä sitten omiin "tauluihinsa".



Vielä haluaisin tuota liitutaulua keittiöön yhdelle seinälle isommankin läntin, mutta siihen en saanut Jarmolta täyttä suostumusta, joten jäi vielä hautumaan se idea :D

Tässä alakerran "leikkipaikka" Area laatikko kätkee kaikki lelut sisäänsä ;) Pikkupöytä on kevyt ja helppo tyttöjenkin siirtää paremmalle kohtaa, kun siihen piirrellään. Tai leluja kaivellaan laatikosta.


Jahhas, onhan siihen sähkökaapin oveen joku teksti sittemmin ilmestynyt. Käsiala on aika huikee. Rivitkin menee juuri niin suoraan kun voi vaan toivoo ;D
-Titta-
 
Ps. Huomasitteko, että laitoin tuohon alas tuollaisen kivan, mistä voitte antaa nopeasti mielipiteen tästä jutusta. Rasti vain ruutuun, klik, ja ei muuta tartte! Kiitos jos jätätte siihen jäljen käynnistänne täällä, jos ette jaksa,halua tai pysty muuten kommentoimaan. Olisi kiva kuitenkin saada jonkunlaista palautetta. Ja mitä tykkäätte onko nuo rastitusvaihtoehtojen tekstit sopivat? Vai muutetaanko niitä jotenkin?

5 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)