tiistai 18. helmikuuta 2014

Loistava raastin


Mulla on paljon sellaisia do-it-yourself, diy, tee-se-itse, tuunaus, tai mitä ne nyt sitten ovatkaan idiksiä ja ajatuksia, mutta niitä harvemmin käytännössä toteutetaan. Johtuu ihan vaan siitä, että meillä Isäntä ei innostu tasan yhtään mistään tuunaa vanhasta systeemistä:/. Minä taas niin tykkäisin sellaisesta! Hupaisinta asiassa on se, että sitten kun Isäntä näkee jollakin muulla itsetehtyjä juttuja vaikka heinäseipäitä saunassa, tai vanhoja ikkunankarmeja peileinä, niin ne on hänen mielestään hienoja. Mutta! Annahan olla kun minä ehdotan, että tehdäänpä tästä kolmiruutuikkunasta kiva peili, niin ei, ei, ja vielä kerran EI! Vastaus on, että tollanen kauhee vanha, ei tosta mitään saa...

Pitkästä aikaa kuitenkin innostuin ja värkkäsin sellaisen huippu helpon ja super nopean diy raastinvalaisimen. (Sori taas huonot kuvat, mutta risalla kameralla joudun edelleen kuvaamaan)

Tässä yksi versio.

Meillä on keittiön pienen sivuikkunan edessä paikka ikkunavalolle. Siinä on roikotettu useampaakin lamppua ja välillä se on ilman lamppua. Pimeinä iltoina on kiva jos keittiössäkin on joku "tunnelmavalo".


Tästä lampusta pujotin tuon varjostimen pois ja tilalle tuli raastinrauta. (Kuva otettu joulun aikaan.)


Olin jo aikaa sitten ostanut kirpputorilta vanhan raastimen, ihan vaan, koska sen ulkonäkö kiehtoi minua ja hintakin oli sopiva 0,50€ :) Lampunjohtokin oli sopivasti valmiina edellisestä ikkunavalaisimesta, josta johto oli helppo vain sujauttaa pois varjostimesta. Vanhan varjostimen tilalle laitoin raastimen ja solmin lamppujohdon raastimen kahvan ympäri, jotta pysyy keskellä ja paikallaan. Näin helpolla tuli valmista!

Alun alkaen mulla oli hieno ajatus porata reikä raastimen kahvaan ja pujottaa siitä johto läpi, jonka jälkeen oma sähkömieheni olisi voinut liitellä johdon takaisin kasaan, mutta näin ohitin näppärästi tuon homman. Nyt lamppu on helppo purkaa ja osat ovat käytettävissä uudelleen muulla tavalla jos tarvista ja halua ilmenee :) Mikä parasta, tuli valmista. Jos olisin jäänyt odottelemaan sähkömiehen osuutta asiassa, olisi tämäkin idea jäänyt toteuttamatta ;)


Hieno tuli, vaikka itse sanonkin! Minä tykkään tuosta kovasti. Kuvat eivät tee lampulle oikeutta. Se on livenä paljon kauniimpi ja sen antama valo on tosi tunnelmallinen :)
(Olisin halunnut nämäkin kuvat suurempina tähän, mutten saanut niitä enää isonnettua. Klikkaamalla kuvan päällä, niitä pääsee katselemaan suurempina)

Loppuun huomautus Isännän kommentti oli jotain, joo, tosi hieno, äänensävy paljastikin kaiken...
Tai ehkäpä hää salaa tykkäskin mun lamppuvirityksestä,
koska se ei saanut enempää kommentteja osakseen. Tai ehkä oli vaan helpottunut kun ei tarvinnukaan rueta väsäämään mitään reikiä ja johdon katkaisuja +liitoksia mokomiin lamppuviritelmiin ;) Tiedä häntä, mutta nyt meillä on kiva valo keittiön pikkuikkunassa! :D       Valoisaa ja idearikasta päivää myös kaikille teille!   -Titta-

3 kommenttia:

  1. Hei, kiitos! Mulla on joku himo noihin raastimiin... Nyt niitä on jo useampi. Pakkohan se on ostaa kun tulee 50 centillä vastaan ;) Vaikkei tarttiskaan mihinkään... :D

    VastaaPoista
  2. Loistava raastin-> loistava otsikko :) Se on kieltämättä hauska! Itseänikin inhottaa kun tunnelmaa ei saa kohdilleen kuvissa... Vaatinee harjoitusta paljon! Ja ehkäpä uuden kamerankin ja ja ja... Hieno se on! ja kiva blogi sivulla! Täältä voit vilkaista erästä minun Aino&Reino valaisinta: http://myttyra.blogspot.fi/2014/03/diy-aino-reino-valaisin.html

    VastaaPoista

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)