tiistai 6. lokakuuta 2015

Tuplasti löytöjä


Meillä on täällä Asemalla tosi kiva kirppari, Kihvelikirppis. En ole itse pitkiin aikoihin ennättänyt kirpparilla käymään. Taisi mennä koko kesäkin ohi ilman yhtäkään kirppari kierrosta.

Tänään ajattelin tehdä pikaisen kierroksen nuorimmaisen kanssa, kun kaksi isompaa oli vielä koulussa ja 5vee kerhossa. Meillä oli reilu puolituntinen käytettävissä, kunnes ekaluokkalainen kotiutuisi koulusta.

Minä olen semmoinen kirppis ostaja, että ostan sitä mikä miellyttää tai kiehtoo silmääni erityisen paljon. Sillä ei ole minulle väliä, onko tavara tai vaate jokin erityisen merkkinen vai täysin rihkamaa. teen ostopäätöksen puhtaasti mieltymyksen  (ja hinnan) mukaan. Ikinä en osta mitään kallista. En myöskään osaa erikseen tunnistella onko jokin lasikuppi jotain kotimaista disainia, vai onko se ikean halppiskippo. Mutta kuten jo sanoin, sillä ei minulle ole väliä. En kerää, enkä metsästä mitään sarjoja, merkkiä, tai tietyn suunnittelijan tuotteita, tai mitään muutakaan sellaista. Noh, pakko myöntää, kyllä mä melkein keräilen peltipurkkeja, mutten niitäkään erikseen metsästä mistään. Ostan jos sopivasti vastaan tulee. Jos meiltä löytyy jotain suomalaista lasia tai Marimekkoa, niin ne ovat saatu, ostettu kirpparilta tai kulkeutuneet jotain muuta kautta meille.

Tänään mielessä oli erityisesti juomalasit. Meillä särkyy astioita ja etenkin laseja ihan mahdottomat määrät. Vanhoja laseja saa kirpparilta halvalla ja ne ovat eriparisinakin(olipa sanahirviö) mukavan näköisiä käyttää. Ja meillä niitä eriparisia riittää. Huono puoli niissä on se, ettei niistä kaikki kestä kovin hyvin astianpesukonetta.

 
Kihvelikirppis ei tuottanut tänäänkään pettymystä. Heti alkuun iski silmääni Super upee kanamunateline, tai joku sellainen. Ehkä se on oikeasti tarkoitettu kanamunien keittoon avuksi, mutta minä laitan sen pöydälle koristeeksi, säilyttämään kanamunat siinä. Lasejakin löytyi ja löytyi vielä vähän muutakin.

Tykkään tosi paljon myös peltipurkeista. Löysin myös yhden kivan vanhan kahvipurkin täydentämään kaapinpäällystä. Sitten löysin kivan näköisen lasikipon, jossa oli ihan mahdottoman kiva kansi. Ostin kipon pelkästään sen kannen takia. Lasikansia on helppo yhdistellä mihin vain lasikippoihin, kunhan vain sattuu sopivat parit. Yhtä kantta voi käyttää useammankin astian kantena.


Samassa pöydässä kahvipurkin ja tämän kannellisen lasikipon kanssa oli myös useampia erilaisia ja erivärisiä vanhoja lasipulloja. Silmiini iski niistä erityisesti kaksi. Vähän isompi ja pienempi, samanlaiset kannelliset, pullon, purkin ja maitotonkan risteytystä muistuttavat kaksoset. Pyörittelin pulloja hetken kädessäni ja ne oli mielestäni tosi makeet. Ajattelin mielessäni, että nää on varmaan jotkut Ikean pullot, kun on niin halvatkin. Otan silti, koska nää on ybermageet. Oli siinä jo kiirus, niin nakkasin pullot koppaan, kierros nopeasti loppuun ja kassalle.

Kotona sitten ihastelin ostoksiani. Pyörittelin pulloja käsissäni ja huomasin, jotta pohjassakin on jotain kirjoitusta. Ja hitto!! Tosiaan! Pullojen pohjassa komeili Ilveksen kuva ja teksti: Riihimäen Lasi Finland Design Ole Palsby!! Kyllä minä aattelin, että Kyllä oon tollo, siis mä oikeesti en katsonut purkkien pohjia siellä kirpparilla ja yllätyin kotona ihan totaalisesti. Nopea googletus ja todellakin, purkit ovat Scala keittiöpurkkeja. Ostokseni maksoivat yhteensä alle kympin ja juomalasi arsenaali täydentyi kymmenellä lasilla. Osan laseista löysin kirpparin ilmaispöydästä :)


Tämä olikin hyvä päivä ja löytöjä tuli tuplasti, ellei jopa triplasti, sillä kahvipurkkikin sai minut jo tyytyväiseksi ostoksiini. Kaikki muu oli vain mukava ylläri.

Ps. Lasikansi sopikin näin mainiosti Kartio lasin kaveriksi :)  -Titta-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)