tiistai 15. syyskuuta 2015

Voihan sisustus!




Nämä ihanuudet oli kuitenkin kiikutettava kotiin.
Yllättäin isäntä ei ole moittinut näitä, ainakaan vielä :D
Ehkä se ei ole edes huomannut näitä ;)
Niin. Meillä ei nykyjään juurikaan sisutella. Niin paljon kuin siitä tykkäänkin, on se puoli tällä hetkellä aika jäissä. Vähän voin jotain sipistellä olemassa olevilla tekstiileillä ja sisutus jutuilla, mutta uutta ei tule. Paitsi jos teen vastustamattoman löydön läheiseltä roskienkeräyspisteeltä ;)

Sitä kun on itse sellainen luonne, että voisi täyttää talon kaikella ihanalla ja kivalla ja ripustella seinille ja vähän sinne tänne jos vaikka mitä. Sitten toinen talossa vaikuttava aikuinen ei perusta mistään ylimääräisestä talossa...



Toinen(lue, minä) nähdessään vanhat matkalaukut roskiksen päällä, näen ne heti koristamassa meidän yläkerran aulaa ja toinen(lue isäntä) tuumaa, että hirveet! Nehän on ikivanhatkin, ja kulahtaneetkin vielä. Sitten sama Isäntä saattaa kertoa miten on töissään nähnyt jonkin hienosti sisustetun kodin. Siellä oli kuulemma jotain vanhaakin, mutta siellä se vanhakin näytti hyvältä. No ihanko totta! ;)



Se on jotenkin tosi hankalaa ja lopulta ärsyttävää, kun toisella ei ole
sellaista kykyä nähdä asioita mielessään. Onko se sitten sitä visiointia, vai mitä, mutta tylsää eniweis :/ Tähän kyllästyneenä päätin luovuttaa ja lopettaa sisustamisen.

Isännälle pääasia on käytännöllisyys ja tarpeellisuus. Jos jokaisen sisustus jutun pitää täyttää kriteerit "tarvitseeko sitä, onko se välttämätön? Jos ei, se on turhaa.". Onhan se sitten sanomattakin selvää, että hyvin minimalistinen linja riittäisi. Eikä se minimalistisuuskaan ehkä niin paha juttu olisi, mutta kun molemmilla talossa vaikuttavilla aikuisilla on ihan omat visionsa siitä, mikä olisi hyvä juttu vaikkapa meidän olkkariin. Isännällä on ihan eri ajatukset kuin minulla. Minä otan huomioon tilan koon, iän, käytön jne. Isäntä sanoo että sohvat nahkaa, koska meillä ei muu menesty. Mieluiten 3:n ja 2:n istuttavat, jos nojatuoleja, niin sitten niitä 2 ja sohvan kanssa samaa sarjaa. Minä haluaisin divaanisohvan vaihdettavalla divaaniosalla, tai nahkasohva ja eri pari nojatuolit, tai muunlaiset tuolit lisänä. Ne voisivat olla jotkin kivat vanhat :)



Tällä hetkellä olkkarissamme on siis Ikean nahkasohva ja yksi siihen kuuluva nojatuoli. Olohuone ei ole järin suuri, joten sohvaa hankittaessa toiveena oli näppärä koko ja nahka päällysteenä must. Näiden lisäksi olkkarissa on Ikean Hemnes sarjan telkkaritaso/pöytä, joka sekin olisi saanut olla se pienempi kaksilaatikkoinen. Tason päälle saatiin kinuamisen ja reilun vuoden odottelun jälkeen ikean tauluhylly. Muuta olkkarissa ei olekaan. Vanhat kirppari löytöni, kaksi taittotuolia toin olkkariin, koska istumatila on eittämättä liian vähäinen, kun iltaisin koko perheemme kerääntyy telkkarin ääreen. Etenkin kesä aikaan, kun meillä ei kesäisin käytetä mattoja ollenkaan. Talviaikaan lapset köllöttelevät kyllä olohuoneen matolla tyynyjen kanssa. Mutta kyllä sohvalla siitä huolimatta on useimmiten ahdasta.

 
On ollutkin viimeaikoina esillä, että hommataisiin "uusi" sohva. Jos löytyisi sopivasti käytettynä, vaikkapa tori.fi:stä, niin sellaisen divaanisohvan kankaisena voisimme laittaa jo nyt jopa olohuoneeseen. Uutta ei hankita. Ei ennen kuin pieninkin lapsista on reilusti isompi ;D


Hupsista, lapset syömässä välipalaa olkkarissa! Ei kerrota Isännälle ;) :D
Se ajatus siitä divaanista(kankaisesta)voisi muuten hautautua iäksi...
Onhan meillä alakerran "takka/oleskelu/työhuoneessa vanha ystävältä saamamme nahkasohva, mutta siirrettäisiin nykyiset alas ja "uusi" divaani ylös. Vanha nahkasohva alhaalta lähtisi kiertoon, tai poistoon. Katsotaan miten käy. Tuleeko divaani löytö vastaan, vai jääkö se haaveeksi?

-Titta-

Pakko lisätä: Torissa oli löytö. Oli. Mutta kun soitin siitä, niin just oli myyty! Byääh, itken krokotiilin kyyneleitä. Se olis ollu nimittäin LÖYTÖ, löytöjen löytö. Noo, ei muuta kun uutta löytöä kohti ja jatkamaan metsästystä. (=selaamaan nettimyyntisivustoja) Kyllä se meidänkin löytömme vielä tulee vastaan. :)



2 kommenttia:

  1. Anu oli bongannut nuo laukut myös ja uudestaan kun meni katsomaan olivat kadonneet, ilmeisesti teille :D hyvä löytö.

    VastaaPoista
  2. No joo! Siinä ne nökötti roskiksen kannen päällä päällekkäin. Toisen sisältä löytyi vielä Arabian seinälle laitettava jauhopurkki jossa puinen kansi. Mä oon jo oppinu, että jos on joku hyvä, se on heti otettava matkaan. Kohta kun palaat, niin jo on hävinny. Mulle on käyny niin kans useamman kerran. Ilmeisen vilkasta "vaihtoa" tuossa astialla on. Se onkin nyt ollu huippua, ku se on tyhjätty niin usein ja se on pidetty ihan puhtaana sisältäkin. Aika dyykkis meininki, mutta onhan se otettava hyvä kiertoon :)

    VastaaPoista

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)