torstai 1. lokakuuta 2015

Päiväkahvia

Minä olen sellainen, että päiväkahvi ei ole päiväkahvi ellei ole mitään nöttöä siihen kylkeen.



Tämän torstain päiväkahvihetki meinasi mennä ihan kurjaksi, kun etsiskelin kaapista kaurakeksipussia. Eihän sieltä enää mitään löytynyt. Nuo tyttäret pitävät kyllä huolen siitä, että kahvinöttösten vaihtuvuus on nopeaa ;)

Löysinkin tyhjän kaurakeksipussin lattialta keittiönpöydän alta. Pienemmät neitokaiset olleet kaikesta päätellen tällä kertaa keksipussin tyhjentäjinä.

Pistin harmissani kahvit kuitenkin tippumaan ja mietin mitä voisi nopsaan tekaista kahvin kaveriksi.
Sitten muistin "minuutin mutakakun". No sitä! Tarpeet esiin ja aineet sekaisin ja mukit yksi kerrallaan mikroon, ja voila! Päiväkahvihetki oli pelastettu!

Tämä nopea ja helppo herkku on ollut blogeissa esillä ainakin pari vuotta sitten. Totesin asian kun googlasin ohjetta, ja blogi Peltotienpäässä josta ohjeen nappasin oli postannut jutun 2013. Tuttu juttu siis varmaan jo monelle. Itse tutustuin tähän vasta jokin aika sitten. Ohje toimi kyllä edelleen ja toimii loistavasti. Sopii myös nopeaksi vierasvaraksi, jos sattuu yllätys vieraita. Sitten ku vielä muistaisi tämän ohjeen siinä hätäpäissään, kun niitä vieraita tulee ja tyttäret ovat ehtineet tuhota kaiken tarjoamis kelpoisen...

Tässä ohje, mikäli joku haluaa testata:

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhoja(leivonta)
3 rkl maitoa(mehukin käy)
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan kaikki aineet yhteen ja kaadetaan mukeihin. Ohje riittää mielestäni hyvin kahteen mukilliseen herkkua. Mukit yksi kerrallaan mikroon minuutiksi ja valmista! Aika toki riippuu vähän mikrosta ja siitä, kuinka "mutaista" kakusta haluaa.

Hyvää oli ja päivän paras hetki oli kuin olikin pelastettu. Vaikka se alkuun pahalta näyttikin :)

-Titta-

2 kommenttia:

  1. näyttääpä herkulliselle, terkkuja sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä kupit tyhjenivät aika nopsaan, että hyvää oli :) Terkkuja sinulle myös :-)

      Poista

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)